Silniční daň

• (neregistrovaný)

13. 1. 2011 8:13

Máme zapůjčená osobní auta od naši mateřské společnosti z Německa které používáme tady ke služebním cestám.
    Jenom se chci ujistit, že za tyto auta se silniční daň neplatí.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2011 8:22

sed (neregistrovaný)

Re: silniční daň
      §2 zákona o silniční dani : Předmětem daně silniční (dále jen "daň") jsou silniční motorová vozidla1) a jejich přípojná vozidla1) (dále jen "vozidla") registrovaná a provozovaná v České republice..........

• 13. 1. 2011 8:31

čtv (neregistrovaný)

No a právě to "a" v textu mě znejistělo, protože s tím nemám zkušenosti a čím dále ten zákon čtu, tím jsem nejistější.
      Nebyla jsem si jista, jestli nestačí když je splněno jenom to provozovaná. Moc děkuji

• 13. 1. 2011 8:47

seda (neregistrovaný)

chápu to tak,že musí být registrovaná a zároveň provozovaná v ČR. kdyby měla být splněna jen jedna podmínka muselo by tam být podle mne napsáno ...registovaná nebo provozovaná. snad tomu rozumím správně,protože u našich zákonodárců člověk nikdy neví co jak mysleli.

• 13. 1. 2011 9:15

čtv (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za Váš čas a odpověď. Já to mám tak, že když začnu ty naše zákony číst, tak je mi z kraje vše jasné ale čím déle se v tom "hrabu", tím více se zamotávám a to co se mi zdálo naprosto jasné, začínám zpochybňovat.
      Ještě jednou dík

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).