Re: úrok z prodlení
Právě teď mi přišla faktura od poměrně velké instituce, která má jistě i právníka. Na dodávku máme smlouvu, tam není úrok sjednán, ale na faktuře mají také napsáno, že v případě prodlení si účtují penále ve výši 0,05% za každý den. Tak opravdu nevím, jak to má být.
Re: úrok z prodlení
A nepřistoupili jste podepsáním smlouvy s touto velkou institucí zároveň na obchodní podmínky dle §273 odst.1 ObchZ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2011 8:34
Začetla jsem se do diskuse o úrocích z prodlení, trochu si vyjasnila pojmy úrok a poplatek z prodlení (nevím, jestli jsem všechno pochopila správně)
Jde mi o klasickou fakturu (výrobky, služby), pozdě zaplacenou, není smlouva, jenom na faktuře máme uvedeno, že za každý den prodlení účtujeme úrok z prodlení ve výši 0,05% částky a tak to i v případě prodlení účtujeme. (Myslím, že to není nic neobvyklého) POdle zákona je výše úroku stanovena - Repo sazba, která je jiná než 0,05%. Je náš postup správný? Moc děkuji za vysvětlení a radu.