Re: výpověď po RD - prosím mzdové účetní
Podpora se počítá z prům.čistého výdělku v posl.zaměstnání. V případě ,kdy není předchozí čtvtletí odpracováno, stanovuje se prům.výdělek a dále čistý z tzv. pravděpodobného prům. výdělku.
Jelikož na ÚP počítají po návratu z RD ,přestože byl pracovní poměr, z prům.výdělku z NH , zato radikálně nízkém , vychází cca 3000,-, tedy podpora malá. Pro Vás by bylo výhodnější nastoupit
na ÚP ze zaměstnání,ale týden na to nestačí.V posledních 3 letech musí být odpracováno alespoň 12 kal.měsíců.
Ano, výhodnější pro vás bude, když tam aspoň pár dnů budete zaměstnaná a pak Vám dá zaměstnavatel výpověď pro nadbytečnost. (jenže to by vám musel dát i 3 měsíční odstupné a to byste nepobírala podporu, až po těch 3 měsících, kdy "vyčerpáte odstupné") Pokud na ÚP půjdete hned po rodičovské bude se Vám podpora počítat z průměrné mzdy v národním hospodářství, což by Vám vyšlo něco málo přes tři tisíce a další měsíce ještě míň. Pokud byste dala výpoveď sama, tak byste dostala podporu krácenou (jen 45%) i když možná by u vás byl "vážný důvod" a to malé dítě. Takže by vám podporu nekrátili.
Tak nevím co na to váš zaměstnavatel.
Zaměstnavatel bude ochotný se domluvit a přistoupit na moje požadavky, jen tedy to odstupné určitě nebude chtít vypláce.
A co když by jsme se domluvili tak, že teď v průběhu RD změníme smlouvu na dobu určitou a prodloužíme ji o jeden týden po skončený RD. Z čeho se ta podpora bude počítat potom?
A kdo stanoví ten pravděpodobný výdělek? Mzdovka z mého zaměstnání? U mně je to tak, že mi končí RD také v červnu 2011,
mám dostat výpověď s výpov.lhůtou 2 měsíce a pak 3měsíční odstupné. Takže u mně to bude pravděpodobný výdělek nebo skutečný za 7 a 8/2011?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2011 12:17
Momentálně jsem na rodičovské dovolené, která mi končí 4.6.. Na původní místo nechci nastoupit zpět. Zaměstnavatel je svolný k jakékoliv domluvě. Můžete mi prosím poradit, jak HPP ukončit tak, abych dostala co nejvyšší podporu. Z čeho se podpora vlastně počítá, z MD nebo z předchodzích platů? Nebylo by výhodnější tam třeba ještě týden pracovat? Díky moc za odpovědi.