Re: Obsluha špinavých a páchnoucích lidí
jejkumilej, Vy byste chtěla diskriminovat někoho v této společnosti jen proto, že je špinavej a smrdí? Jiní vymýšlí, jak jim zajistit bydlení, koupání a stravu za peníze daňových poplatníků a Vy takhle?
Obávám se, že na to není žádný předpis, který by ochránil Vás a kolegy, ale existuje Listina práv a svobod, která chrání bohužel ty druhé.
Chápu, že je to nepříjemné.
Na druhou stranu se mi jako zákazníkovi zvedá žaludek nad tím, jak v jednom blízkém supermarketu trvale "zavání" rozkládajícím se potem jedna pokladní (o mastných vlasech, ze kterých doslova kape tuk ani nemluvě).
Bohužel, není to jenom "o nepřizpůsobivých". I těm, kteří jsou přizpůsobiví, někdy neříkají nic základní hygienická pravidla a pojem deodorant.
No, Jirko, ono to zase tak k pobavení není. Já donedávna musela sedět v kanceláři s kolegyní, která se myla jenom v neděli, deodoranty zásadně nepoužívala a svoje dva svetry nošené přímo na tělo střídala ob týden. Věřte mi, ani naťukávání nepomohlo a když jsem ji kopla, bylo to ještě horší. Pokladním v supermarketu opravdu nezávidím. Díky za každou, která se na mě usměje (já se myju).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2011 12:35
Dobrý den, může mi někdo poradit zda mám právo odmítnout obsloužit člověka, který páchne a není umyt. Nemusím člověka vidět stačí jen, když stojí ve frontě jako 4 a je to cítit. Dělá se mi z toho zle a myslím si, že mám také určitá práva. Když mám přebírat peníze musím si vzít sáček a dát je odděleně od jiných. Jedná se většinou o méně přizpůsobilé obyvatele. Můžete mi napsat podle kterého zákona či nějakého hygienického předpisu se mohu řídit? Není to jen pro mne je to i pro ostatní kolegy, kteří nevědí koho se zeptat. Pro upřesnění pracuji v jednom hypermarketu jako pokladní.