Re: Časové rozlišení
Přesně tak, zaúčtujte do r.2010 pokud DUZP 12/2010.rRenáta Vám neradí správně.
>>>>Dobrý den,
>>>>
>>>>chtěla bych se zeptat na časové rozlišení u faktur
>>>>došlých.
>>>>Mám-li fakturu přijatou, která je vystavena v roce
>>>>2011, ale DUZP je prosincové 2010 je třeba dělat
>>>>časové
>>>>rozlišení?
>>>>
>>>>Mnohokrát děkuji za odpověď
>>>
>>>Ano.
>>
>>Nesouhlasím - je-li DUZP v 12/10, může se vystavit
>>daň.doklad do 15.1.2011. Dnes je 13.1., všechny
>>faktury
>>s DUZP 12/10 můžete zaúčtovat jako faktury došlé v
>>r.2010
>
>Přesně tak, zaúčtujte do r.2010 pokud DUZP
>12/2010.rRenáta Vám neradí správně.
Souhlasím s tím, že fakturu vystavenou do 15.1.2011 může tazatelka zaúčtovat v roce 2011. I přesto si ale myslím,že pokud bude DUZP - datum uskutečnění zdanitelného plnění v roce 2010, předpokládám, že se jedná o fakturaci vztahující se k roku 2010. § 23 odst. 1 zákona o daních z příjmů říká, že: základem daně je rozdíl...při respektování věcné a časové souvislosti..." Z tohoto důvodu existují v účetní osnově právě účty třídy 38 - přechodné účty aktiv a pasiv.
Ještě jednou jsem si pročetla svoji odpověď, a chtěla bych upřesnit, že to platí v případě, že máte již rok 2010 uzavřený a nelze do něj v měsíci lednu již účtovat (to je můj případ, proto účtuji přes účty časového rozlišení a odpovídala jsem automaticky). To, co psali odpovídající přede mnou je samozřejmě také pravda, pokud se do roku 2010 ještě dostanete, nemusíte účtovat o časovém rozlišení, protože prostě zaúčtujete do roku 2010. Omlouvám se a také přeji hezký večer. Renata
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2011 12:40
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na časové rozlišení u faktur došlých.
Mám-li fakturu přijatou, která je vystavena v roce 2011, ale DUZP je prosincové 2010 je třeba dělat časové rozlišení?
Mnohokrát děkuji za odpověď