Re: Vyúčtování daně vybírané srážkou
Jiřino, moc děkuji, osvětlila jste mi, co mi udělal program. První srážkovou daň v roce 2010 jsem měla v březnové mzdě (odvedeno v dubnu) a program mi to načetl do řádku duben. Byla jsem z toho pěkně zmatená. Z roku 2009 v prosincových mzdách byla také srážková daň. (to ještě dělala předchozí účetní). Tz. do řádku leden bych měla vyplnit částky z prosincové mzdy, únor, březen bude prázdný a od dubna budu pokračovat dál? Vyúčtování závislé činosti je řádek leden-lednová výplata?
děkuji moc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2011 12:59
Dobrý den,
vyplňuji Vyúčtování daně za rok 2010 a není mi jasné jestli se má do řádku 1. ( atd.) do sloupce č.1 zadat částka daně vypočítané a sražené ve mzdě za 1/2010, nebo se tam uvádí daň, kterou jsem v lednovém období odvedli FÚ tzn. daň vyúčtovaná ve mzdě za 12/2009 ?
V Pokynech se píše : uveďte částku daň.povinnosti , která měla být v příslušném měsíci sražena.