Re: Přefakturace cest.náhrad (činnost na
Podle mě všechno to jsou Vaše náklady, patří do Vašeho účetnictví a výše paušálu, za který budete tuto činnost vykonávat by měla s těmito náklady již počítat. Prostě to chce kalkulaci všech výdajů a přiměřeného zisku a to pak jednou položkou fakturovat firmě.
Když si nechám něco přivézt, tak mi řidič také nefakturuje PHM a dálniční známku, ale má stanovenu cenu třeba za km, která musí odpovídat jeho nákladům a zisku.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2011 13:38
Dobrý den,
prosím o radu:
jsem OSVČ/plátce DPH a budu vykonávat činnost obchodního zástupce na svůj ŽL. V rámci této činnosti budu fakturovat dohodnutý paušál dle smlouvy a dále chci přefakturovávat náhrady za používání vlastního vozidla, skutečnou spotř. PHM, ubytování atd. - vše uskutečněné v rámci služebních cest.
Jakým způsobem vypočítat cestovné - použití vlastního vozidla, stravné, náhrady PHM.
Pokud budu nárokovat DPH z dokladů za ubytování apod. musím si nechat originály a přiložit k přefakturaci pouze kopie a budu vše přefakturovávat s DPH 20%? Jak bude znít faktura - přefakturace cestovních náhrad...? a přílohou bude normální cesťák jako u zaměstnanců? Pokud budu přefakturovávat "stravné" (nevím zad můžu) jakým způsobem se mi to nejdřive dostane do nákladů - na základě cesťáku, který si vytvořím do své evidence jako OSVČ.
Musí být nějak ve sml. specifikováno místo výkonu činnosti?
Nechápu a děkuji za každé posunutí.
P.