Přefakturace cest.náhrad (činnost na ŽL)

• (neregistrovaný)

13. 1. 2011 13:38

Dobrý den,
    prosím o radu:
    jsem OSVČ/plátce DPH a budu vykonávat činnost obchodního zástupce na svůj ŽL. V rámci této činnosti budu fakturovat dohodnutý paušál dle smlouvy a dále chci přefakturovávat náhrady za používání vlastního vozidla, skutečnou spotř. PHM, ubytování atd. - vše uskutečněné v rámci služebních cest.
    Jakým způsobem vypočítat cestovné - použití vlastního vozidla, stravné, náhrady PHM.
    Pokud budu nárokovat DPH z dokladů za ubytování apod. musím si nechat originály a přiložit k přefakturaci pouze kopie a budu vše přefakturovávat s DPH 20%? Jak bude znít faktura - přefakturace cestovních náhrad...? a přílohou bude normální cesťák jako u zaměstnanců? Pokud budu přefakturovávat "stravné" (nevím zad můžu) jakým způsobem se mi to nejdřive dostane do nákladů - na základě cesťáku, který si vytvořím do své evidence jako OSVČ.
    Musí být nějak ve sml. specifikováno místo výkonu činnosti?
    Nechápu a děkuji za každé posunutí.
    P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2011 23:19

v.e.n.d.y.

Re: Přefakturace cest.náhrad (činnost na
      Podle mě všechno to jsou Vaše náklady, patří do Vašeho účetnictví a výše paušálu, za který budete tuto činnost vykonávat by měla s těmito náklady již počítat. Prostě to chce kalkulaci všech výdajů a přiměřeného zisku a to pak jednou položkou fakturovat firmě.
      Když si nechám něco přivézt, tak mi řidič také nefakturuje PHM a dálniční známku, ale má stanovenu cenu třeba za km, která musí odpovídat jeho nákladům a zisku.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).