Re: obrat pro registraci DPH
Ale je to tak.
Určitě nebudete mít "úplně" stejné tržby.
Teď máte obrat milion Kč bez DPH, ale v příštím období budete plátce, takže k tomu "stejnému" milionu přičtete DPH. Divné to ani není, jen pokud opravdu tržby klesnou (tak jak se to stalo nám), jste plátce DPH min. 12 měsíců a nic s tím neuděláte...
No to těžko, přece když nyní zboží nakoupím, nakupuji ho i od plátců takže v ceně je i DPH, nemůžu ho prodat bez DPH,to bych prodělala boty. Jen to není na fa. rozepsané a nic neodvádím a nic si nenárokuji. Změní se pouze to, že budou na fa. dvě částky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2011 8:16
vysvětlí mi někdo, jak mám pochopit pojem obrat pro reg. DPH. Nyní nejsem plátce DPH, na fa. tudíž není DPH uvedeno. Když překročím milion musím se registrovat, ovšem podle zákona se do toho nepočítá DPH. Mám si tedy z obratu který jsem dosáhla DPH dodatečně vypočíst a odečíst. Když to neudělám, přesáhnu nyní milion, zaregistruji se, ale příští rok do obratu nebudu DPH počítat, tak zase mil. nedosáhnu.
Děkuji