Pracovní poměr na dobu určitou

• (neregistrovaný)

14. 1. 2011 10:11

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Jsme stavební firma,tudíž sezóní práce. Nyní bychom chtěli přijmout nové zaměstnance na dobu určitou. Můžeme ho zaměstnat např. na dobu 6měsíců a pak hned pokud bude práce mu smlouvu na dobu určitou prodloužit zase třeba na 4měsíce. Chápu správně, že na dobu určitou lze sjednat poměr na dobu max.2let a potom až po 6měs.pauze znovu.A můžeme v té době 2let smlouvu prodloužit třeba 4x. Jsem z toho nějaká zmatená. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2011 10:17

Hanah (neregistrovaný)

Re: Pracovní poměr na dobu určitou
      smlouvu můžete prodloužit jak potřebujete, musíte dodržet 2 roky

• 14. 1. 2011 10:53

jar (neregistrovaný)

Už jsme to tu probírali, stavební činnost patří do sezonních prací, tudíž nemusíte dodržovat 2 roky. Děláme to taky tak, vždy smlouvu na dobu určitou třeba do prosince, dle potřeby a každý rok.
      ZP § 39, ( odst. 4).

• 14. 1. 2011 11:09

ola1 (neregistrovaný)

Tak mockrát děkuji. Jestli jsem správně pochopila, tak můžeme prodlužovat /dávat nové smlouvy/ i třeba po dobu 4let. Jak je to s nárokem na dovolenou,při ukončení prac.smlouvy na dobu určitou a následným znovu přijetím. Ještě jednou děkuji za radu.

• 14. 1. 2011 14:08

jar (neregistrovaný)

Já jim vypočítám nárok rovnou na dobu určitou, většinou nastupují kolem 20.ledna do cca 15.12., nárok 18 dní, v prosinci jim případnou nevyčerpanou dovolenou proplatím. A začínáme nanovo.... Hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).