Re: Roční zúčtování daně
Potvrzení o zdanitelných příjmech se vždy vystavuje na požádání toho konkrétního člověka. Těm, co si o něj nepožádali, ho neděláte. Pokud neměli do konce roku jiného zaměstnavatele, může se stát, že do 15.2. Vás požádají o roční zúčtování. Těm zaměstnancům, kteří u Vás dělali v roce 2010 (ať již skončili nebo neskončili) a kteří Vám do 15.2. podepíší v prohlášení žádost o zúčtování, uděláte zúčtování daní. Potvrzení o zd. příjmech jim vystavovat nebudete, to se vystavuje jen když ten člověk podává přiznání anebo když si žádá o zúčtování zaměstnavatele, ke kterému nastoupil v roce 2010 poté, co u vás skončil.
Pokud naopak někdo v průběhu roku někde skončil a nastoupil ještě v roce 2010 k vám do firmy, může požádat o zúčtování u vás a musí Vám přinést potvrzení o zdanit. příjmech od všech zaměstnavatelů, které měl postupně za sebou v celém roce 2010. Pokud měl v některém období 2 nebo více zaměstnavatelů současně (a tam mu sráželi zálohovou dań) nesmíte provést zúčtování, ale on si musí podat přiznání.
Takže pokud mě zaměstnanec,který je stále v PP požádá o potvrz.o zdan.příjmech, že si udělá přiznání sám , tak mu pouze vystavím toto potvrzení a tím to pro nás jako pro firmu končí.(když nemá podepsané v prohlášení žádost o zúčtování).A zaměstnanci (trvá PP), který podepíší žádost o zúčt. těm udělám zúčt. daní. A to se pak někam posílá?Na FÚ?Díky
Ne,nikam se neposílá. Jenom se zahrnuje do vyúčtování zálhové daně (do toho, co budete vyplňovat za rok)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2011 11:35
Dobrý den, pani účetní nám odešla a nyní zaměstnavatel než přijme novou přehodil všechnu její práci na mě.Tudíž potřebuji poradit ja na roční zúčtování daně. Máme 4 zaměstnance a asi 6 jich bylo v průběhu roku 2010 propuštěno. Zaměst.který ukončili PP byl tiskopis Potvrzení a zdaň.příjmech vystaven na požádání. Jde mi o to, zda-li musím i těm co si nepřišli toto potvrzení také vystavit a dát do složky. Asi jo. Vůbec nevim co s tim ohledně stálých zaměstnanců. Udělat roční vyúčtování + potvrzení o zdaň.příjmech. Růž.papír mají podepsaný. A pak dál co????? Nezlobte se ale nikdy jsem to nedělala a nemám se s kým poradit. Děkuji.