Re: potvrzení o pobírání inv. důchodu -
Měla by Vám dát potvrzení od plátce důchodu o tom, že důchod pobírá. Vystaví jí ho jménem ČSSZ její přísl. OSSZ(pokud pobírá z ČSSZ). Zaměstnankyně má podle povinnost, tak proč máte rozpaky, ať si začerní výši důchodu, ta Vás nezajímá. Předloží V8m ho s lednovým datem.
Re: potvrzení o pobírání inv. důchodu -
Teď v lednu každý důchodce obdržel tzv. oznámení, že důchod pobíra , tak může donést foto tohoto potvrzení, nebo tu složenku (jak bylo výše uvedeno)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2011 12:27
... toto do mzdové účtárny potřebuji každý rok (paní na DPČ - aby nemusela doplácet ZP).
Mám ji vyslat na OSSZ pro potvrzení, že pro rok 2011 je stále poživatelem inv. důchodu?
Četla jsem, že stačí doložit bank. výpis nebo ústřižek od složenky, že jí důchod chodí... Mě je ale trapné si o tohle říkat... Znáte to, bude si říkat, že jsem zvědavá kolik bere, co je mi do toho a ty pohledy...
Každopádně jí to v případě nutnosti vysvětlím, ale co je standartnější potvrzení z OSSZ každým rokem nebo výpisy resp. složenky?
P.S. v lednu chodí důchod za prosinec? Takže chci složenku za únor?