Re: Daňové prohlášené
Daňové prohlášení u z-tele se většinou podepisuje na příslušný kal. rok. Pokud u 1. z-tele podepsal na kal.rok, neměl by u druhého podepsat na prosinec. Úplně správně by nejspíše bylo, pokud by u 1. zrušil podpis DP na prosinec a na prosinec podepsal u druhého z-tele - všimněte si, že v "kulatém obdélníčku" :) na DP v I. části na přední straně potvrzuje poplatník, že uplatňuje: ... slevu na dani na poplatníka na zdaňovací období nebo uvedenou část zdaňovacího období. A pokud podepíše na zdaň.období, má se za to, že podepsal na celý rok. V praxi, popravdě řečeno, se na to zase až tak moc nehledí, důležité je hlavně to, aby neměl současně podepsáno a požádáno u obou současně.
Re: Daňové prohlášené
Zdravím, Líbo-pokud je to reakce na můj příspěvek - přečetla jste si skutečně a celé, co jsem napsala ...? Nepsala jsem, že je v pořádku podepsat DP u dvou a více z-telů souběžně. Naopak. Ke konci jsem připsala poznámku, že v praxi si na to poplatníci=zaměstnanci "nehrají", to ale neznamená, že s tím souhlasím, pouze je to poznatek z praxe s tím, že pokud tak činí zaměstnanci=poplatníci, je to jejich odpovědnost. Teorie a praxe nejdou ruku v ruce a mám praktickou zkušenost, že toto není vždy v souladu, ovšem nikomu jsem takto neradila, viz má předešlá odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2011 14:27
Prosím jen o zhodnocení- Daňové prohlášení není možné podepsat současně u více zaměstnavatelů.
V případě, že bylo u studenta podepsáno červen-září, je možné ho podepsat za prosinec též.
Myslím, že je to takto a kolegyně tvrdí, že to nelze.
Díky za názor