Daňové prohlášené

• (neregistrovaný)

14. 1. 2011 14:27

Prosím jen o zhodnocení- Daňové prohlášení není možné podepsat současně u více zaměstnavatelů.
    V případě, že bylo u studenta podepsáno červen-září, je možné ho podepsat za prosinec též.
    Myslím, že je to takto a kolegyně tvrdí, že to nelze.
    Díky za názor

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2011 14:29

PavlaS (neregistrovaný)

Re: Daňové prohlášené
      Ano, za předpokladu, že ho za prosinec nepodepsal někde jinde

• 14. 1. 2011 14:32

Jindra1 (neregistrovaný)

Já bych řekla, že od října ho může znovu podepsat i u jiného zaměstnavatele, ale nesmí být současně u dvou.

• 15. 1. 2011 21:59

beta (neregistrovaný)

Daňové prohlášení u z-tele se většinou podepisuje na příslušný kal. rok. Pokud u 1. z-tele podepsal na kal.rok, neměl by u druhého podepsat na prosinec. Úplně správně by nejspíše bylo, pokud by u 1. zrušil podpis DP na prosinec a na prosinec podepsal u druhého z-tele - všimněte si, že v "kulatém obdélníčku" :) na DP v I. části na přední straně potvrzuje poplatník, že uplatňuje: ... slevu na dani na poplatníka na zdaňovací období nebo uvedenou část zdaňovacího období. A pokud podepíše na zdaň.období, má se za to, že podepsal na celý rok. V praxi, popravdě řečeno, se na to zase až tak moc nehledí, důležité je hlavně to, aby neměl současně podepsáno a požádáno u obou současně.

• 16. 1. 2011 18:24

Líba (neregistrovaný)

Ne ne, člověk nemůže mít podepsáno současně u dvou zaměstnavatelů. Postupně třeba u deseti za rok není problém. Pokud skončí pracovní poměr např. 8. září a u dalšího podepíše od 9. září, tak je vše vpořádku.

• 16. 1. 2011 19:59

beta (neregistrovaný)

Zdravím, Líbo-pokud je to reakce na můj příspěvek - přečetla jste si skutečně a celé, co jsem napsala ...? Nepsala jsem, že je v pořádku podepsat DP u dvou a více z-telů souběžně. Naopak. Ke konci jsem připsala poznámku, že v praxi si na to poplatníci=zaměstnanci "nehrají", to ale neznamená, že s tím souhlasím, pouze je to poznatek z praxe s tím, že pokud tak činí zaměstnanci=poplatníci, je to jejich odpovědnost. Teorie a praxe nejdou ruku v ruce a mám praktickou zkušenost, že toto není vždy v souladu, ovšem nikomu jsem takto neradila, viz má předešlá odpověď.

• 17. 1. 2011 9:47

Líba (neregistrovaný)

Asi jsem vás špatně pochopila. Zdálo se mi, že si myslíte, že když si někdo u jednoho zaměstnavatele podepíše o prázdninách prohlášení, tak už by si u jiného v prosinci neměl podepsat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).