Změna názvu firmy, IČO zůstává

• (neregistrovaný)

14. 1. 2011 15:06

mám dotaz. Jsem na mateřské a dozvěděla jsem se, že si firma změnila název, ale IČO je stejné.

Měla bych dostat nějakou novou pracovní smlouvu nebo dodatek? Dotkne se mě to nějak, když jsem na mateřské? (např. nepřijdu o nárok na čerpání dovolené po skončení mateřské)? Měla bych to hlásit na sociálce?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 1. 2011 15:22

pája

Re: změna názvu firmy, IČO zůstává
      Změna obchodní firmy- názvu pro Vás neznamená žádný problém, který by Vás ohrozil, zakládá to povinnost zam-tele písemně informovat o této změně všechny zaměstnance, jste-li na RD(MD?), má povinnost Vám tuto informaci zaslat písemně na Vaši adresu.
      Ohledně PS se vůbec nic nemění, není důvod cokoliv měnit nebo sepisovat.Vaše nároky tvají i nedále v nezmenšené míře.
      Ohledfně se sociálky ale netuším, zda je to Vaše povinnost, třeba to někdo doplní a upřesní. Podle mne Vás ale přihlašoval zam-tel a po této změně má on povinnost to ohlásit i na sociálku a tam by si měli změnit reg.údaje k zam-teli.

• 14. 1. 2011 15:27

helis (neregistrovaný)

Moc děkuji za informace. Ještě jeden dotaz - do kdy by mě měl zaměstnavatel písemně informovat? Změnilo se to tuším od nového roku, ale nejsem si jistá. Na sociálku jsem se hlásila sama (přešla jsem z rodičovské na mateřskou).

• 14. 1. 2011 15:40

pája

povinnost mu ukládá § 37 ZP odst. 1 - i o změnách je povinen informovat nejpozději do 1 měsíce rozhodné události

• 14. 1. 2011 18:17

Eva M.

Najděte si vaši firmu tady http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz a zjistěte si, kdy byla změna zapsána do obchodního rejstříku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).