Re: změna názvu firmy, IČO zůstává
Změna obchodní firmy- názvu pro Vás neznamená žádný problém, který by Vás ohrozil, zakládá to povinnost zam-tele písemně informovat o této změně všechny zaměstnance, jste-li na RD(MD?), má povinnost Vám tuto informaci zaslat písemně na Vaši adresu.
Ohledně PS se vůbec nic nemění, není důvod cokoliv měnit nebo sepisovat.Vaše nároky tvají i nedále v nezmenšené míře.
Ohledfně se sociálky ale netuším, zda je to Vaše povinnost, třeba to někdo doplní a upřesní. Podle mne Vás ale přihlašoval zam-tel a po této změně má on povinnost to ohlásit i na sociálku a tam by si měli změnit reg.údaje k zam-teli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2011 15:06
mám dotaz. Jsem na mateřské a dozvěděla jsem se, že si firma změnila název, ale IČO je stejné.
Měla bych dostat nějakou novou pracovní smlouvu nebo dodatek? Dotkne se mě to nějak, když jsem na mateřské? (např. nepřijdu o nárok na čerpání dovolené po skončení mateřské)? Měla bych to hlásit na sociálce?