Záskok za mateřskou dovolenou

• (neregistrovaný)

15. 1. 2011 23:09

Dobrý den, chtěla bych poradit. Mám smlouvu na dobu určitou, bez data ukončení, s poznámkou že jsem záskok za mateřskou dovolenou. Nevím, kdy přesně mi skončí pracovní poměr podle této smlouvy. Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2011 23:15

ZdenaZ (neregistrovaný)

Re: záskok za mateřskou dovolenou
      Pracovní poměr skončí návratem původní pracovnice z mateřské.Jestli se vrátí za 2 roky,tak za 2 roky,když se vrátí za 3,poměr skončí za 3.

• 15. 1. 2011 23:16

Lu. (neregistrovaný)

Dnem kdy se vrátí pracovnice z mateřké(rodičovské dovolené).

• 16. 1. 2011 11:57

yx (neregistrovaný)

Obě předchozí odpovědi jsou nepřesné a zavádějící. Záleží přesně na znění smlouvy, protože pokud máte sjednán pouze zástup za "mateřskou dovolenou", pak tato trvá 28 týdnů a pokud bez další změny pracovní smlouvy, pracujete i nadále, tak se váš pracovní poměr změnil na pracovní poměr na dobu neurčitou.
      Pokud máte sjednáno zástup za "mateřskou a rodičovskou dovolenou", pak pracovní poměr trvá celou dobu, kdy je mamina na mateřské + rodičovské dovolené, tj. max. do 3 let věku dítěte.

• 31. 1. 2011 10:36

Hanka H. (neregistrovaný)

Mohu se zeptat? Máme zaměstnankyni za zástup paní na mateřské a rodičovské dovolené. Dvakrát jsme s ní sepsali smlouvu na dobu určitou na 1 rok, ale zapomněla jsem tam uvést, že se jedná o zástup. Teď, když jí budu smlouvu vystavovat potřetí, tak už na dobu určitou nemůžu, ale kdybych tam konečně teď uvedla, že je na zástup, tak bych mohla znovu dát smlouvu na 1 rok? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).