Záloha na SW, přelom roku, spěchá!

• (neregistrovaný)

16. 1. 2011 13:07

Dobrý den,mám dotaz ohledně zálohy na licenci programu. V polovině prosince firma zaplatila zálohouvou fa (tedy DPH za IV.Q), jenže daňový doklad přijde teď v polovině ledna..Tzn.záloha nebude v účetnictví vyrovnaná a jde mi o to, jestli mohu nárokovat odpočet na DPH z té zálohy za IV.Q, když mi přijde DD až v tom lednu, ale zaplacená je.
    Moc děkuji za odpověď, do teď mi DD přišel vždy ve stejném kvartálu jako jsem zálohovku platila.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2011 19:49

LD (neregistrovaný)

Re: Záloha na SW, přelom roku, spěchá!
      Pokud máte nárok na odpočet, tak můžete uplatnit jen ze zálohovky, z konečného DD si uplatníte pak už jen zbytek DPH. :)

• 16. 1. 2011 20:19

pv (neregistrovaný)

Pokud vedu DE, myslím, že si mohu zvolit, zda uplatním DPH ze záloh. fa nebo až u DD. Jak píši výše uplatňuji až při DD. Spíše mě zajímá, jak fakturovat, zda DD vystavit až při úplné dodávce, tj. v březnu a nyní dodat zboží jen s dodacím listem - jde o dodávku do EU nebo musím vždy do nějaké lhůty po dodání zboží vystavit DD, i když jde o část a tudíž vystavím jeden DD nyní a další v březnu. A dále jak je to se souhrn. hlášením, zda nyní v lednu a poté další v březnu nebo také až po konečné dodávce jedno v březnu.
      Děkuji.

• 16. 1. 2011 22:24

pv (neregistrovaný)

Omlouvám se, vložil jsem jinam, dotaz se týká jiné diskuze.
      Děkuji!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).