Potvrzení o zdanitelných příjmech

• (neregistrovaný)

16. 1. 2011 13:12

Dobrý den,
    jsem začátečník a potřebuji poradit. Na podzim jsme přijali zaměstnance na HPP. Ve mzdách jsem mu nastavila slevu na poplatníka. Prohlášení však nepodepsal a nyní si chce přiznání dělat sám. Potvrzení o zd. příjmech však vykazuje, že poplatník podepsal prohlášení. Jak mám dát vše do pořádku?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2011 17:02

Hn (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
      Děkuji za odpověď, ale zamotalo mi to hlavu ještě víc. Nějak mi tímto teď není ještě jasné, jak se tedy řeší např. když po celý rok zaměstnanci měsíčně ve mzdě dáváme slevu na poplatníka 2.070,- Kč, ale on v průběhu roku bude mít ještě další, třeba neočekávaný příjem a až nyní se rozhodne, že si daně chce udělat sám. A jak je to, když zaměstnanec současně podniká na ŽL. Lze v takovém případě měsíčně uplatňovat slevu na poplatníka ze mzdy, nebo si jí musí vyčíslit on sám až v daňovém přiznání?
      Mockrát děkuji za odpověď

• 16. 1. 2011 18:43

Líba (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o zdanitelných příjmech
      To, že někomu uplatňujete slevu a pak si sám podává daňové přiznání problém není, prostě si v tom přiznání zohlední to, co už uplatnil.

Problém je, když mu uplatňujete slevu, aniž by měl podepsané prohlášení. Jestliže neměl podepsané jinde, můžete datum podpisu zfalšovat, jinak musíte všechno opravit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).