Re: Exekuce+soudní výživné na manželku
Výživné na manželku může znamenat pouze to, že jí budete započítávat jako vyživovanou osobu pro stanovení nezabavitelné částky. Pokud ale přijde výživné soudně jako exekuce, tak má samozřejmě přednost, zabaví se třeba obě třetiny a na ostatní věřitele či exekuce nic nezbyde. Připadá mi to jako vyčůranost, ale naše předpisy to umožňují. Pak mu přijdou zabavit majetek, který je přepsaný na manželku a jiné příbuzné .... Takových případů je v novinách spoustu.
Re: Exekuce+soudní výživné na manželku
Možná jsem nezdůraznil, že mám na mysli druhou třetinu - v ní každé výživné přeskočí ostatní přednostní pohledávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2011 13:54
Dobrý den, známá ode mě chtěla pomoci s exekucí, ale já se s tímto případem ještě nesetkala. Poradíte? Překopíruji sem mně zaslané. Víc o tom zatím nevím. Děkuji
Mám tu zaměstnance, ženatý, 2 děti. S manželkou má soudní dohodu o výživném ve výši do 12 tis. Ale před soudem spolu nesdílí domácnost. Má na ni vyživovací povinnost? Nebo na ty děti? Když je to takhle upravený?
Oni mu teda ješět žádný exekuce nepřišly, ale přijdou. Navíc těch 12 tis. když mu strhnu, tak se dostane na nějakých 6 tis. k výplatě, tak mu to nemůžu strhávat celé. Manželka to vymáhat nebude, žijou spolu atd…maj to jenom urpavený kvůli těm exekucím.