Vyúčtování daně z příjmů ze záv.činnosti

• (neregistrovaný)

16. 1. 2011 19:40

Prosím o radu, kam ve vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za r. 2010 uvedu přeplatek, který mi vznikl z vyúčtování za rok 2009 a nebyl mi vrácen a ani nijak jinak umístěn? Absolutně na něj nemůžu najít kolonku a asi by tam nějak figurovat měl, ne? (byl to faktický překlep při odeslání odvodu z banky mělo být odvedeno 300 a bylo 600..)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2011 9:45

Ira (neregistrovaný)

Re: vyúčtování daně z příjmů ze záv.činn
      Pokud máte v pořádku kolonky bylo a mělo být odvedeno, a došlo k chybě při platbě, tak byste si měl opravit poslední kolonku- platby a v daném měsící napsat správnou částku, kterou jste skutečně poslal z banky. Při konečném - úplně dole budete pak mít toto srovnané - záleží, jak velké odvody měsíčně máte a pak se to také objeví na druhém listu .
      Tam by se měl případně objevit přeplatek.

• 17. 1. 2011 12:23

Ma77 (neregistrovaný)

Re: vyúčtování daně z příjmů ze záv.činn
      Ano, za rok 2009 mi vyšel přeplatek, ten ovšem nebyl umístěn a teď se mi jedná o to, kam v přiznání za rok 2010 mám tento přeplatek uvést.. V roce 2010 nám totiž zase vyšel přeplatek a podle mě by v tom úplně posledním řádku měl být načten i ten z roku 2009..nebo neměl? No já fakt nevím..POMOC!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).