Silniční daň - druh auta

• (neregistrovaný)

16. 1. 2011 23:00

Je možné aby skříňové auto bylo považování za osobní automobil?
    Kod M1 = osobní automobil?
    Je na toto auto možný odpočet DPH a zrychlený odpis je koupené v roce 2010.
    Moc díky jsem z toho už blázen.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 1. 2011 23:09

IvanaK1 (neregistrovaný)

Re: silniční daň - druh auta
      M1 = montážní vozidlo
      Pokud máte doklad s vyčísleným DPH, tak si jej můžete samozřejmě uplatnit. Odpisy můžete použít buďto rovnoměrné nebo zrychlené.... Pokud jste jeho prvním vlastníkem a koupila jste ho do 30.6.10, tak můžete uplatnit i mimořádné odpisy...

• 16. 1. 2011 23:29

??? (neregistrovaný)

Montážní vozidlo je pro silniční daň to samé jako osobní? dan počítám podle zdv,objemu?

• 16. 1. 2011 23:56

IvanaK1 (neregistrovaný)

ano, před nedávnem jsem to řešila s poradcem, tak snad mi poradil dobře :-)

• 17. 1. 2011 0:55

Zdena R (neregistrovaný)

Pokud jde o vozidlo kategorie M (osobní), tak je základem daně zdvihový objem motoru.

Kategorie M = motorové vozidlo, které má nejméně čtyři kola a používá se pro dopravu osob. Vozidla kategorie M se člení na vozidla kategorie M1, M2 a M3.

M1 = vozidlo, které má nejvýše osm míst k přepravě osob, kromě místa řidiče, nebo víceúčelové vozidlo.

Víceúčelové vozidlo je vozidlo typem karoserie určené k přepravě osob a nákladu v jediném oddělení vozidla. Rozdělení vozidel podle typu karoserie a podmínky pro zařazení víceúčelového vozidla do kategorie vozidel M1 nebo N1 stanoví prováděcí právní předpis

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).