Re: silniční daň - druh auta
M1 = montážní vozidlo
Pokud máte doklad s vyčísleným DPH, tak si jej můžete samozřejmě uplatnit. Odpisy můžete použít buďto rovnoměrné nebo zrychlené.... Pokud jste jeho prvním vlastníkem a koupila jste ho do 30.6.10, tak můžete uplatnit i mimořádné odpisy...
ano, před nedávnem jsem to řešila s poradcem, tak snad mi poradil dobře :-)
Pokud jde o vozidlo kategorie M (osobní), tak je základem daně zdvihový objem motoru.
Kategorie M = motorové vozidlo, které má nejméně čtyři kola a používá se pro dopravu osob. Vozidla kategorie M se člení na vozidla kategorie M1, M2 a M3.
M1 = vozidlo, které má nejvýše osm míst k přepravě osob, kromě místa řidiče, nebo víceúčelové vozidlo.
Víceúčelové vozidlo je vozidlo typem karoserie určené k přepravě osob a nákladu v jediném oddělení vozidla. Rozdělení vozidel podle typu karoserie a podmínky pro zařazení víceúčelového vozidla do kategorie vozidel M1 nebo N1 stanoví prováděcí právní předpis
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 1. 2011 23:00
Je možné aby skříňové auto bylo považování za osobní automobil?
Kod M1 = osobní automobil?
Je na toto auto možný odpočet DPH a zrychlený odpis je koupené v roce 2010.
Moc díky jsem z toho už blázen.