Rodičovský příspěvek-přivýdělek

• (neregistrovaný)

17. 1. 2011 18:16

Jsem na rodičovské dovolené-3.leté,která mi končí v červenci tohoto roku.Již pul roku chodim na zastupy do prace.Je nějaká změna ohledně přivýdělku od roku 2011?A ještě k tomu dotazu,mám nárok čerpat dovolenou za odpracované dny,když pobírám RP.A poslední dotaz,jelikož je to práce,při které se může stát kdykoliv úraz,mám vůbec nárok(pokud by se mi něco stalo) na nemocenskou(odškodnění).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2011 21:11

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Rodičovský příspěvek-přivýdělek
      Žádná změna ohledně výdělku při rodič. příspěvku není, můžete vydělávat kolik chcete. Podmínkou pro pobírání příspěvku je nedávat dítě mladší 3 let do předškolního zařízení na víc, než na 5 dnů v měsíci a dítě starší 3 let na víc než 4 h denně, případně na celý den, ale jen 5 dní v měsíci.
      Nárok na dovolenou a nemocenská závisí na tom, jaký druh pracovního vztahu máte sjednaný (dohoda o prov. práce - nárok na dovolenou ani nemocenskou není, o pracovní činnosti - na dovolenou nárok není, pokud není sjednaná, na nemocenskou ano, ale měsíční výdělek musí být aspoň 2000. Nebo máte pracovní poměr a zde nárok na dovolenou je a na nemocenskou taky, pokud to není ZMR do 2000 Kč).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).