Re: čerpání dovolené po PMM
Děkuji moc.
A já ji musím přistoupit na vybrání celé dovolené. Vždyť mě to zrujnuje. To je skoro můj celý měsíční příjem. Ona když byla u mě zaměstnaná já jsem byla na mateřské a celý příjem šel na její výplatu a pohledávky. A teď já budu vydělávat na její dovolenou....
Re: čerpání dovolené po PMM
Ani moc zajímavý ne, spíš realistický. Naprosto nesmyslné ustanovení v zákoníku práce, že čerpání mateřské dovolené je považováno za výkon práce. Tudíž nejsou osamocené případy, že zaměstnankyně mají třeba 3 děti za sebou, v zaměstnání se neukáží 9 let a zaměstnavatel, aniž by pro něj zaměstnankyně celou dobu hnula prstem pěkně platí klidně i 3 celoroční nároky na dovolenou, když to zaměstnankyni pěkně vyjde. To mi vůbec nepřipadá zajímavé ...., ale naprosto nespravedlivé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 1. 2011 20:31
Dobrý den,
jsem začátečník. Mám zaměstnankyni a té teď v únoru končí PPM. Chce si vyčerpat dovolenou 17 dnů 2010 a 3,5 dne 2011.
Činí to cca 19500,-
Pak se z toho odvádí sociální a zdravotní ? A na FÚ daň ?
Děkuji Petra