Re: úroky z úvěru
Dovolím si nesouhlasit. Úhradu pro daňovou uznatelnost úroků z půjčky zkoumáte jen pokud není věřitelem právnická osoba - viz ZDP §24 odst.2 písm zi. Bylo asi popleteno s úroky z prodlení.
Vy musíte zkoumat, zda věřitel není osobou spojenou - pak ZDP §25 odst.1 písm.w. Pokud nejste spojené osoby, tak snad jen už pozor na obvyklý úrok. Pak Vám nic nebrání dát úroky do daňových nákladů.
Re: úroky z úvěru
Dobrý den,
ráda bych z vlastní dobré zkušenosti doporučila http://pujckyprokazdeho.com/. Před nějakým tím měsícem jsem si u nich půjčku zařídila a proběhlo vše naprosto bez problému jak ze strany příchodu peněz, tak ze strany splátek. Vše splaceno a já jsem naprosto spokojená. Za sebe tedy vřele doporučuji.
>Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Máme za rok 2010
>udělanou půjčku z jinou firmou.Ta nám na konci roku
>vyčíslila úroky.Jsou tyto úroky daňově uznatelné nebo ne?
>Děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2011 9:00
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Máme za rok 2010 udělanou půjčku z jinou firmou.Ta nám na konci roku vyčíslila úroky.Jsou tyto úroky daňově uznatelné nebo ne?
Děkuji za radu.