Re: Dobropis, jaké DUZP ?
zdanitelné plnění je u dobropisu až dnem potvrzení protistranou
Re: Dobropis, jaké DUZP ?
No tak tohle přesně jsem včera zaslechla od jedné pracovnice na FÚ, když jsem se jí zeptala, jak to bude u sdružení, kdy jeden podává přiznání k DPH za sdružení, a druhý je povinen podávat nulové, jenže nový daňový řád říká, že nulové se nebude podávat. Takže ten druhý účastnník sdružení co? Paní nevěděla, a řekla mi, ať počkám, až si to sedne :-))
nicméně k mému problému - tady se jedná o prodej časopisů, a myy až po skončení měsíce (mnohdy ještě déle) dostaneme zpátky časopisy, které se neprodaly, a vystavujeme dobropis, neboli remitendu. To se prostě nedá dělat ještě v tom měsíci. Takže pokud bych měla dělat opravné přiznání v měsíci, kterého se týkal prodej časopisů, tak jednak bych dělala každý měsíc opravné, a jednak bych na tom tratila, protože někde jsem četla (možná si dávám do souvislosti věci nesouvisející) že pokud bude opravné přiznání na vratku, tak finanční úřad nevrátí nic.
Tak teď nevím, asi budu muset požádat o radu daňaře, ale problém je, že dnes mi nikdo není schopen nic pořádně říct, každý právě čeká, až "si to sedne" :-))
Tak se mějte všichni prima, snad se z toho nezblázníme. Nemáte pocit, že ty změny jsou čím dál častěji? A čím dál k horšímu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 1. 2011 13:46
Dobrý den,
prosím o radu, vystavili jsme daňový dobropis k prosincovému plnění, tedy DUZP jsme uvedli 31.12.2010, ale odběratel potvrdil přijetí dobropisu 3.1.2011. Platí stále ustanovení, že do přiznání k DPH mohu dát až do lednového? Jsme měsíční plátci.
Děkuji za odpověď.