Reklamní předměty v DE

• (neregistrovaný)

18. 1. 2011 18:08

Účtuji (DE) obchod s potravinami. Když udělám reklamní balíčky do tomboly (splňuje podmínky reklamních předmětů), tak jak to provedu prakticky? Potraviny, které jsem zabalila do balíčků jsem zaúčtovala dříve jako nákup zboží. Musím tedy najít faktury (výdajové doklady) a na nich opravit, že se jedná o reklamní předměty, že?
    A pokud by se nejednalo o reklamní předměty, tak bych musela také najít dod.faktury kvůli nákupní ceně a udělat interní doklad, kde bych zboží vyřadila z daňových výdajů a dala do nedaňových a zrušila uplatněnou daň na vstupu.
    Přemýšlím dobře?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2011 23:23

IvanaK1 (neregistrovaný)

Re: reklamní předměty v DE
      podle mě se nejedná o reklamní balíčky, ale o dar do tomboly.. takže byste měla mít soupis zboží - uděláte výdejku ze skladu, dále darovací smlouvu a z hodnoty daru musíte odvést DPH.... původní nákup zboží bude pořád dańově uznatelný.... hodnota daru bude danová, pokud přesáhne částku 2.000 Kč...

• 19. 1. 2011 11:22

kamila1 (neregistrovaný)

Takže, jestli že jsem nakoupila zboží dané do tomboly za 100Kč + 10% dph, tak zase odvedu těch 10Kč. Také bych měla asi zvýšit základ daně o 100Kč. Pročítala jsem příjmovku a v §15 odst. 1 musí hodnota daru přesáhnout 2% ze základu nebo činit alespoň 1000Kč. A to já nesplňuji. Ty 2000Kč jsem nenašla, můžete mi prosím napsat číslo §?

• 20. 1. 2011 11:08

IvanaK1 (neregistrovaný)

já jsem se uťukla - ta hranice 2.000 Kč platí pro s.r.o. se zákl. kapitálem 200.000 Kč...:-))
      Vy byste měla DPH odvést z hodnoty daru - z prodejní ceny, je to zboží určené k prodeji a namísto prodeje je dar...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).