Re: papíry na pracovní úřad - jak řešit
Náš SW si s tím dokáže poradit.
Jakto, že nemáte částku, kterou musíte započít do průměru? Pokud vystavujete průměrný výdělek např. k 31.3., potřebujete údaje za období 10-12 předch. roku - a ty máte. růměrný čistý výdělek lze jednoduše spočítat i ručně. Dobu důchodového pojištění taky znáte ... co konkrétně (který údaj) z těch tiskopisů pro PÚ Vám činí problém?
Mám SW pohoda a systém mi hlásí, že nemůžu vytisknout přehled dokud jsem nevystavila mzdu za poslední měsíc pracovního poměru.
a je problém vystavit poslední mzdu? zaměstnanec už má své odpracováno, tedy by výše mzdy teoreticky měla být známá. já vystavím poslední mzdu, pokud chybí průměr pro náhrady, předem spočítám ručně a doplním, beztak ho většinou potřebuji. vytisknu formuláře pro pracák, v počítači si vše uložím jako pdf soubory a mzdy smažu. pak je v termínu mezd vystavím znova, tentokrát naostro. jako taky nechápu, proč mi pohoda nechce podklady pro pracák vystavit bez poslední mzdy, ale tohle je to nejschůdnější řešení, jaké jsem si našla.
Vaše řešení je dobré, jenže bohužel v naší firmě nereálné, nedělám mzdy tabulkově, ale dělají se dložitěji přes dva lidi, každý něco přidá nebo ubere tak netuším kolik bude mít a nejsou ani dokončené docházky tak bohužel tohle aplikovat nemůžu. Napsala jsem jim dotaz, štve mě to, sestava dobrý ale je mi na nic když ji stejně nevytisknu. Dříve to šlo alespon bez částky tu jsem si doplnila sama, ale ted nově už ani to ne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2011 10:31
Moc prosím o radu, když mu skončí zaměstnanec chce po mě hned papíry na pracovní úřad, účetní systém ale nechce vystavit potvrzení dokud není hotová poslední mzda zaměstnance která bude až po následujících mzdách, nemám tedy do mezd ani částku kterou musím započíst do průměru. Jak to řešíte?