Re: 2 zaměstnání ..musím podávat DP?
Souběh zaměstnání není důvodem pro podání DP - záleží na způsobu zdanění. Pokud Vám byla z toho kratšího zaměstnání srážena jen srážková daň (u příjmu měsíčně do 5000 Kč), pak není důvod k podání DP (srážková daň je konečná a do DP vůbec nevstupuje) a zaměstnavatel, u kterého máte podepsané Prohlášení a uplatňoval jste slevu na poplatníka, Vám může udělat roční zúčtování.
Pokud byl příjem v kratším zaměstnání vyšší jak 5000 měsíčně, pak Vám byla sražena zálohová daň (i při nepodepsaném Prohlášení) a pak jste POVINEN podat DP. Od obou zaměstnavatelů potřebujete Potrvzení o zdanitelných příjmech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2011 11:02
Dobrý den, mám dvě zaměstnání HPP, jedno se zkrác.uvazkem. Nechci zúčtovávat daň, ani bych nemohl u zaměstnavatele, jak jsem se dozvěděl. Mám povinnost podat daňové přiznání? Nebudu uplatňovat žádné odečitatelné položky a slevu na dani jsem uplatňoval u jednoho z mých zaměstnavatelů měsíčně po celý rok.