Re: Fakturace od české firmy s DIČ na Ky
Dobrý den a díky za upozornění, ač jsem nejdříve pátrala, tak tohle jsem přehlédla :(
Nicméně, můj problém, je spíše s navrhovaným postupem dodavatele. Samozřejmě mohu zahr. fa zaúčtovat jako služby z EU a DPH uplatnit na vstupu i výstupu, ale pak mi tam moc nesedí ten jejich dobropis s 0% na to původní DPH 15% ... Podle mě by nám, ač jsme to zaplatili s vyšší částkou měli vystavit daňový doklad bez DPH a těch 101 Kč poslat zpět jako přeplatek, protože ten jim tam automaticky vznikne. To mi přijde jako nejjednodušší anebo je lepší to dělat složitě když to jde jednodušše :(
Díky a hezký den. Jana M.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2011 13:34
Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu/názor. Česká společnost, která je registrovaná DIČ na Kypru nám zaslala Proforma fa. Bohužel se mi tato dostala do rukou až ve chvíli, kdy byla zaplacená. Na faktuře je účtována částka vč. 15% DPH. Jelikož jsme plátci DPH a chtěli bychom si tuto fa dát do daní, kontaktovala jsem dodavatele ať nám pošlou daňový doklad s 0% DPH a přeplatek ve výši účtovaného DPH převedou na účet.
Bylo mi řečeno, že oni to řeší tak, že pošlou daňový doklad vč. 15% DPH a následně nám zašlou daňový dobropis na to DPH, které tam být nemělo. Mě se to zdá jako nějaký "kočkopes"... Máte nějaké zkušenosti a jaký je podle Vás správný postup ?
Díky za Vaše názory/rady a přeji Vám hezký den. Jana M.