Re: Srážky ze mzdy
Předně musíte na adersy těch exekutorů (př.soudů) napsat, že k vám nastoupil do PP. Oni vám pošlou ex.příkazy. Srážet budete podle pořadí, v jakém byly doručeny k prvnímu plátci (tedy nikoli k vám, ale podle pořadí z ÚP). Srážet začnete ihned, budete deponovat a po obdržení nabytí právní moci teprve pošlete. Srážku budete počítat z čisté mzdy, tj. může být každý měsíc jiná.
Děkuji,moc jste mi pomohla. Jen stále nevím, když budu mít např.částku 800,- Kč, kterou mu budu moct srazit, tak tím budu splácet jen tu první pohledávku až do úplného zaplacení a poté začnu splácet další? Nebo těch 800 Kč rozdělím na všechny 4 věřitele? U toho 1.věřitele má totiž dle informací zaměstnance ještě dluh cca 80.000,- a tak mám pocit, že při té hrubé mzdě 8.500,- Kč se na ty ostatní vůbec nedostane. A co když začnou chodit ještě další exe příkazy?
Jak jsem napsäla-budete srážet podle pořadí, v jakém došly. (Pokud náhodou nedošly třeba 2 v jeden den). Takže nejdříve po 800 korunách tu první, po jejím splacení terprve tu další. Ano, při této částce bude splácet dlouho...Ale to vás bolet nemusí¨, to je jeho starost. Když přijdou další, zařadíte je na konec (pokud nebude nějaká přednostní, ta by se začala splácet z 2/3)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2011 13:43
Dobrý den. Od ledna mám zaměstnance, který z doby podnikání má hromadu dluhů. Do konce prosince byl na ÚP a ti mi poslali potvrzení,že byl nařízen výkon rozhodnutí srážkou ze mzdy a jsou tam vypsané čtyři rozhodnutí. Nejsou tam však uvedené žádné částky, kolik ten zaměstnanec dluží, kolik již mu bylo sraženo. Nejsou tam ani čísla účtů. Jen dle sdělení vím, že se nejednalo o přednostní pohledávky. Jak mám tedy postupovat? Kde mám výše uvedené zjistit? A protože uvedený zaměstnanec bude mít hrubou mzdu ve výši jen 8.500,- Kč, jakou pohledávku mám začít splácet? Nebo mám rozdělit částku, kterou mohu srazit a rozdělit všem čtyřem věřitelům? Vůbec nevím. Děkuji za pomoc.