Re: Daňové přiznání
(5) Poplatník uvedený v § 2 odst. 3 může daňové zvýhodnění uplatnit, jestliže úhrn všech jeho příjmů ze zdrojů na území České republiky (§ 22) činí nejméně 90 % všech jeho příjmů s výjimkou příjmů, které nejsou předmětem daně podle § 3 nebo § 6, jsou od daně osvobozeny podle § 4, 6 nebo § 10, nebo příjmů, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně.
Takže, má-li všechny příjmy v ČR nebo nejméně 90%, může si v DP uplatnit zvýhodnění na děti - doložení jako u rezidentů. Máme taky zaměstnance Poláky a dělala jsem jim DP vloni a bez problémů.
Sami si neumí daňové přiznání zpracovat, tak chcou, abych jim je udělala a oni si to jenom podali na FÚ. Chtěla jsem se ještě zeptat, kopie rodných listů dětí, doklad o studiu a prohlášení manželek, že ony neuplatňují může být v polštině nebo je třeba mít český překlad ?
kopie rodného listu jsem dávala v polštině, doklady o studiu taky a prohlášení manželek jsem napsala v češtině a nechala jim podepsat.. myslím, že rodný list a doklad o studiu jsou formuláře, které se dají pochopit i v jiném jazyce, ovšem, co se píše v prohlášení polsky to už asi na FU zkoumat nechtějí :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 1. 2011 15:17
Máme zaměstnance poláky-daňové nerezidenty. Uplatňuji jim ve výplatě slevu na poplatníka. Teď v roce by si chtěli uplatnit daňové zvýhodnění na děti. Pokud bych jim udělala daňové přiznání, dělá se stejně jako pro rezidenty nebo se dělá jinak ? Děkuji, kdo mi poradí.