Daňové přiznání 2010-podpora, zrušené ŽP

• (neregistrovaný)

19. 1. 2011 18:12

Dobrý večer!
    Potřebuji radu... Dělám manželovi DP za loňský rok a nejsemm sijistá jak je to s podporou v nezaměstnanosti? Předpokládám, že do příjmů se nezapočítává, páč nejde o závislou činnost, ale je potřeba to i nějak doložit, že byl v evidenci? Event. postačí kopie toho dokladu?
    Další moje otázka-švagr zrušil životní pojistku a není mi schopný říct, kolik let si ji odepisoval... Takže moje otázka-jak budu postupovat? POtřebuji znát výši nebo uvést celou vyplacenou částku jako ostatní příjmy? Zatím jsem neměla možnost tohle zrušení nikdy řešit v praxi. Děkuji a přeji pěkný večer :-)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2011 19:40

beta (neregistrovaný)

Re: daňové přiznání 2010-podpora, zrušen
      vlastní podpora se do příjmů osoby nezapočítává, je od daně osvobozena, můžete doložit manželovým čestným prohlášením, že neměl žádné jiné další příjmy, vyhnete se tak případné výzvě FÚ ohledně dokladování, někde to chtějí, někde ne, preventivně bych přiložila.
      Při předčasném zrušení ŽP - částky, které uplatňoval u z-tele, uvedete v DAP ostatní příjmy § 10, manžel se může informovat u mzdové a požádat ji, zda by mu mohla vyhledat. Pokud uplatňoval u více z-telů, ten samý postup, příp. mne napadá zkusit požádat pojišťovnu o kopie potvrzení, která mu zasílali (pokud ví, že všechny částky každý rok uplatňoval).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).