Re: Pracovní poměr - smlouva
Nemůžu uzavřít pracovní poměr se vším všudy, jsem student denního studia. 4měsíce máme neplacenou praxi, ale kdybych mela uzavreny prac.pomer, tak dostanu peníze, ale problém je, ze by me za to mohli vyloucit ze skoly. takze potrebuji, nejakou dohodu, nebo cokoliv jineho nez pracovni smlouvu.
Uzavřete DPČ na celý rok (nebo aspoň 8 měsíců). Na DPČ se počítá polovina pracovní doby v průměru na celou dobu smlouvy, takže v některých měsících budete mít 0 hodin.
Co to je za podivnou školu? Ještě jsem se s tímto postojem nesetkala.
aha, vim, ze pri DPC se smi delat 1/2 pracovní doby, ale ze to jde i takto, to me vazne nenapadlo. V pripade, ze budu mit v nejakem mesici 0hodin, tim padem i 0Kč a tzn, ze budou i nulove odvody na soc. pojisteni. Pri DPC neodvadi soc. poj firma za zamestnance - pouze zamestnanec sam za sebe? doufam, ze je to srozumitelne. Jde mi o to aby to nebylo nevyhodne pro tu firmu. A muze mi zaroven bezet DPC a pracovni smlouva? - po tech 4mesicich mi konci skola a pak uz mohu delat na HPP, takze by mi bezel zbytek DPC a zaroven HPP
Dobrý den, chtěla bych uzavřít pracovní poměr, ale
okolnosti mě nutí k tomu, že nemohu uzavřít normální
pracovní smlouvu. Existuje nějaká smouva na kterou
bych mohla odpracovat celou směnu tzn. 8h a její
trvanlivost by byla min 4měsíce? děkuji
Nechápu váš dotaz - můžete přece uzavřít pracovní
poměr na dobu určitou - 4 měsíce.
Nemůžu uzavřít pracovní poměr se vším všudy, jsem
student denního studia. 4měsíce máme neplacenou
praxi, ale kdybych mela uzavreny prac.pomer, tak dostanu peníze,
ale problém je, ze by me za to mohli vyloucit ze
skoly. takze potrebuji, nejakou dohodu, nebo cokoliv
jineho nez pracovni smlouvu.
Uzavřete DPČ na celý rok (nebo aspoň 8 měsíců). Na
DPČ se počítá polovina pracovní doby v průměru na celou
dobu smlouvy, takže v některých měsících budete mít 0 hodin.
Co to je za podivnou školu? Ještě jsem se s tímto
postojem nesetkala.
aha, vim, ze pri DPC se smi delat 1/2 pracovní doby,
ale ze to jde i takto, to me vazne nenapadlo. V
pripade, ze budu mit v nejakem mesici 0hodin, tim
>>>padem i 0Kč
>>>a tzn, ze budou i nulove odvody na soc. pojisteni.
>>>Pri
>>>DPC neodvadi soc. poj firma za zamestnance - pouze
>>>zamestnanec sam za sebe? doufam, ze je to
>>>srozumitelne.
>>>Jde mi o to aby to nebylo nevyhodne pro tu firmu. A
>>>muze mi zaroven bezet DPC a pracovni smlouva? - po
>>>tech
>>>4mesicich mi konci skola a pak uz mohu delat na HPP,
>>>takze by mi bezel zbytek DPC a zaroven HPP.
>>
>>Jo a je to VOŠ...
>
>Z DPČ odvádí firma stejné ZP a SP jako z pracovního
>poměru, neodvádí se jen z dohody o provedení práce, ale
>ta je pouze do 150 hodin za rok a to vy se nevejdete.
>
>Můžete mít současně pracovních poměrů i dohod tolik,
>kolik zvládnete.
Vim, ze na DPP nemam sanci... ale stejne, jakekoli procento z nuly je stale nula. Takze pokud mi nic nedaji, nebudou ani nic odvadet. Moooc dekuji za pomoc. A preji hezky den.
Já teda nevím, jestli si všechno nevysvětlujete nějak blbě. To, že studujete na VOŠ a že máte mít 4 měsíce neplacenou praxi přece neznamená, že nesmíte mít někde pracovní poměr. Škola přece nemůže zakazovat studentům, aby byli zaměstnanci nebo aby podnikali. A nesmíte mít pracovní poměr nebo pracovněprávní vztah? Protože totiž i dohoda o pracovní činnosti je pracovněprávní vztah. Ale jinak fakt nechápu, o co jde.
Nevykladam si to spatne... Schvalne jsem se zkousela na tuto variantu ptat garanta praxe a bylo mi nehezkym tonem receno, at me to ani nenapadne. Pracovnepravni vztah uzavrit muzeme - kazdy ma pri skole brigadu, ale jakmile jsem mluvila o HPP, tak se jim to moc nelibilo...
Co to je - moc nelíbilo? Pořád nechápu, na základě čeho může škola zakázat, aby student měl někde pracovní poměr. Vždyť Vy ani nejste povinna jim něco takového sdělovat a oni ani nemají šanci to zjistit. Co jim vadí na pracovních poměrech, když jim nevadí DOPČ? Samozřejmě že když máte splnit neplacenou praxi, tak je jasné, že tam, kde budete konat neplacenou praxi, nemůžete mít pracovní poměr na ten druh práce, který máte vykonávat jako praxi. Ale jestli u tohoto zaměstnavatele budete mít pracovní poměr nebo DPČ nebo DPP na jiný druh práce, to přece nemůže škola ovlivňovat. Anebo když u tohoto zaměstnavatel budete vykonávat praxi na tento druh práce a u jiného zaměstnavatele budete mít pracovní poměr na tentýž druh práce, po tom přece škole také nic není. Nejde náhodou o zdravku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2011 8:54
Dobrý den, chtěla bych uzavřít pracovní poměr, ale okolnosti mě nutí k tomu, že nemohu uzavřít normální pracovní smlouvu. Existuje nějaká smouva na kterou bych mohla odpracovat celou směnu tzn. 8h a její trvanlivost by byla min 4měsíce? děkuji