Odstoupení od kupní smlouvy

• (neregistrovaný)

20. 1. 2011 10:01

Dobrý den, prodal jsem auto za 16000Kč před dvěmi měsíci člověku který má trvalé bydliště v Praze, ale bydlí v Berlíně (má nový řidičák a povinné ručení je drahé v Německu pro nováčky, tak chce jezdit na českých značkách)dosud si auto nepřihlásil, já ho na něj odhlásil, velký TP mám u sebe. Před dvěmi dny mi napsal že byl v servisu a tam mu řekli že auto není schopné jezdit po německých silnicích (koroze a brzdy)a oprava by stála v přepočtu na naše asi 18000Kč to se kupujícímu nezdá nařkl mě že jsem mu zatajil skryté závady a že odstupuje od smlouvy ruší povinné ručení- to už se stalo (veškeré doklady ze sevisu doloží)a já si mám prý pro auto přijet do německa a vrátit mu peníze jinak na mě podá trestní oznámení v Německu aby se mi to prý prodražilo a já nevím co mám dělat, jestli si musím v tomto případě přijet do Německa pro auto nebo mi ho musí dovést do čr když auto bylo prodáno v čr a jestli na mě může podat trestní oznámení v Německu nebo to mám nechat co se bude dít, nechtěl bych zbytečně zaplatit víc než budu muset díky předem za odpověd s pozdravem Dvořák

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2011 11:33

... (neregistrovaný)

Re: Odstoupení od kupní smlouvy
      V autě za 16000 se divím, že do Berlína vůbec dojel. I zbytek textu je k pousmání, i když chápu kupujícího, že je na sebe naštvaný, že si tento klenot mezi vozidly více neprohlédl. Pokud jste mu netvrdil, že auto je bez chyby, byl bych v klidu. I kdyby šlo o cizince, případné spory ze smluv se řídí právním řádem prodávajícího.
      http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=754482

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).