Re: vedlejší živnost
když začnete letos-2011,nebudete zatím platit žádné zálohy - pokud budete OSVČ při zaměstnání, příští rok-2012 podáte "Přehled za rok 2011" na soc. i zdr.poj. a tam budou vaše příjmy za letošek minus výdaje a z toho se potom vypočte kolik pojišťovnám doplatíte za rok 2011.popřípadě budou-li vaše příjmy z vedlejší činnosti nad určitou částku(momentálně si nejsem jistá její výší),tak začnete platit zálohy na soc.poj. na zdravotní se při vedlejší činnosti neplatí nikdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2011 14:36
Dobrý den,
ráda bych při zaměstnání na HPP měla ještě vedlejší živnost - prodej zboží přes e-shop.
Jelikož nejsem sběhlá vůbec v účtařině, jak to tedy bude se ZP a SP při vedlejší živnosti?Dočetla jsem se, že minimální SP je 723,--Kč od března. Netuším ještě kolik budu mít zisk. Dále jsem se dočetla že pokud budu mít nizký zisk nemusím platit zálohy. Jak to ale bude, když nevím výši zisku. A když se platí 723,--Kč je to zvlášt než to co mi zaměstnavatel strhne ze mzdy?A jak bych si měla hlídat výši zisku pro placení záloh ... děkuji