Re: daň z nemovitosti, vklad zapsán po 3
Koeficient snad zde:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/legislativa_metodika_11030.html?year=0
Připadá mi, že se chcete přiznat ke 3 nemovitostem, z toho ke 2 podruhé. Nedává se při nabytí dalších nemovitostí již jen dílčí přiznání (řádek 105)?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 1. 2011 15:19
Dobrý den,
vloni 2010 jsem zakoupi bytovou jednotku. Právní účinky vkladu jsou ke dni 30.12.2010, přitom ale vklad práva byl zapsán až ke dni 4.1.2011. Chystám se podávat do konce ledna 2011 daňové přiznání k dani z nemovitosti.
Již mám ve stejné katastrálním území ve vlastnictví dvě bytové jednotky. Řeším jak správně přiznat novou nemovistost, protože § 13a odst. 10 zní poněkud zmatečně...navíc v přiznání kolonku 202 bych měl pravděpodobně použít, je pouze jedna, ovšem netýká se ostatních dvou nemovistostí, které již vlastním a budu je v přiznání také uvádět.
Poslední informací je, zda se v Ostravě nezměnil místní koeficient, který byl ještě vloni 1.
Děkuji za reakci.
Ivo Penn