Vypořádací koeficient - moc prosím!!

• (neregistrovaný)

21. 1. 2011 9:14

Dobrý den,
    četla jsem diskuze k tomuto tématu, zejména ze 21.102010(odpovídala hlavně paní v.e.n.d.y.), která mi hodně věcí objasnila, přesto bych se chtěla ještě zeptat: naše firma má plnění na výstupu osvobozená a proto krátím některé plnění na vstupu koeficientem -z r.2009 byl 1- takže jsme vždy uplatnili vše, ale teď nám vypořádací koeficient klesne pod 0,95. Celý rok jsem vstupy co souvisí i s osvobozenými rozdělovala na dvě části př. 70 a 30% (což je odhadnutý poměr v jakém jsou použita plnění pro osvobozenou činnost a neosvobozenou) - těch 30% jsem uváděla členění DPH s PK a zbytek členění PD. Nedávno na školení jeden pracovník FÚ mi říkal, že to tak prý nemůže být a musí být celý takový vstup s členěním PK. Moc bych se chtěla proto zeptat, jestli budu muset podat opravná přiznání za celý rok 2010, jen k vůli špatnému členění DPh v řádcích, když v posledním prosincovém přiznání vypočtu-přepočtu vypořádací koeficient tak aby byl ze správných údajů na rok 2011? Nebo jak bych mohla problém napravit? Dělám DPH prvním rokem, tak jsem v něm dost nejistá a cose týká krácení a koef nejvíc. Moc děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).