Re: potvrzení o zdan. příjmech poštou?
Na žádost poplatníka je plátce daně povinen za období, za které byla vyplácena nebo zúčtována mzda, vystavit nejpozději do deseti dnů od podání žádosti doklad o souhrnných údajích uvedených ve mzdovém listě, které jsou rozhodné pro výpočet základu daně, daně, záloh a pro poskytnutí slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění. Kopii vystaveného dokladu plátce uschová.
Nic o povinnosti zasílat tam není, je to tedy na vás, jak se rozhodnete.
Toť dobrá otázka, jen jestli Vám něco nedluží anebo nemá vrátit, to bych se nedivila.
právěže dluží a má něco vrátit, ale nedaří se nám to z něj dostat......zjistila se i krádež, takže budeme podávat i trestní oznámení... protože si je všeho vědom, tak podle mě určo pro potvrzení nepřijede a tak bude mít alespoń problém s daňovým přiznáním...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2011 17:42
Dobrý večer,
obdržela jsem dopis od bývalého zam-ce, že chce poslat potvrzení o zdanitelných příjmech. Jen mě zajímá - mojí povinností je doklad vystavit, ale už jej nemusím zaslat, protože to mi nikde zákon neukládá, tak jako u zápočtového listu?....
Byl to velmi problémový zam-ec a nevidím důvod mu takhle vyjít vstříc, když doklad potřebuje, nechť se zastaví v sídle firmy. Uvažuji správně?
Děkuji