Re: Zpětná fakturace a odpočet DPH
xxxxxxxxxxxxxx
JEDNÁ se o toto: takto je vystavena faktura:
doprava 5x sml. cena 5279,70 Kč+20%=31678,20 Kč
mýtné ČR 4x 262,44 +20%= 1259,71 Kč
mýtné ČR pátek 1x 296,14 +20%= 355,37 Kč
-------------------------------------------------------------------------------------
CELKEM 27744,40+5548,88=33293,28
ccccccccc
já ale jsem v domění že mýtné nemá býti zdaněno DPH protože v ČR nepodléhá DPH a je uvedeno zvlášť na řádku jaký je váš názor prosím
Pokud se jedná o přijatou fakturu, tedy odpočet dph pak můžete odpočet udělat kdykolv v přiznání dph i třeba v roce 2011, pokud se jedná o vydanou fakturu - tedy o odvod dph pak se musí udělat dodatečné přiznání za měsíce roku 2010, ve kterých dph nebyla odvedena.Pokud máte přijatou fakturu s dph 20, pak udělejte odpočet,
xxxxxxxxxx
děkuji za názor ale všimla jste si že mýtné v ČR je daněné 20% když nepodléhá dani. a je zvlášt umístěné na řádku tudíž není zakalkulované v smluvní ceně. I zde jsem vyčetla na portále že to nelze jaký je váš názor ale hlavně co je správně
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 1. 2011 19:50
Prosím o radu, jsem plátce DPH - dodavatel který je též plátcem DPH mě doúčtoval chybně dodané faktury od začátku roku nyní až ve 4/IV. Samozřejmě ¨s DPH mohu já tyto faktury respektive toto DPH uplatnit jako odpočet daně ve 4/IV? Dodavatel jej zřejmě bude muset odvézt když mě DPH naúčtoval. Nebo budu muset dělat za všechna jednotlivá čtvrtletí dodatečné přiznání k DPH. Nebo jak toto zaúčtovat bez dodatečného přiznání k DPH, Děkuji odborníkům za radu