Re: Daň z nemo - nepodané přiznání?
Bohužel, daňová povinnost je nepřenosná. Hlavu vám nikdo neutrhne, maximálně odvedete o něco více peněz než v r.2008. Škoda, že jste na to nepřišla před měsícem, sankce zvýšení daně byla fakultativní, od letoška obligatorní, minimálně 500 Kč a k tomu ještě úrok z prodlení.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/danovy-rad/cast4.aspx
Nepřišel, protože jejich náplň práce není zjišťovat, co kdo nepřiznal, ale štourat se v tom, co kdo přiznal.
Ale přijde, honem přiznat, nechat si vyměřit penále a zaplatit.A pak bych si ještě nechala dát bezdlužnost, abyste to měla 100% čistý. A přiznat od té doby, kdy jste uvedená na výpise z katastru, můžete kopií doložit. Penále narůstá a nenechají Vás na pokoji. Finančák vydělává na penálích(úrocích), tak proč by Vás upozornil, on si tak 10 let počká. Zkušenost s jedním naším zaměstnancem. Opravdu se mu to nevyplatilo, penále měl několikánásobně vyšší než částku,kterou by platil
Že se úrok uplatní jen 5 let - to myslíte? Já to určitě do pořádku dát chci, psychicky nevydržím čekat, když už to vím : -))
Já jen měla za to, že je FÚ nějak propojen s katastrem - většinou v rodině všem přišlo upozornění, že nepodali... Všem vám moc díky za rady!
já jen takovou perličku - před rokem jsem kupovala dům ve dražbě, podala jsem přiznání k dani z nemovitosti + z převodu a vše jsem zaplatila.... a ještě v roce 2010 mi přišela z FÚ výzva, že jsem nepodala přiznání k dani z nemovitosti... Když jsem si mluvila pracovnici, tak uznala, že to poslala na základě toho, že jim katastr dal info o změně vlastníka a pracovnice už nedohledala podané přiznání.... nakonec se vše vysvětlilo, ale jak jde vidět, tak né vždy jsou pracovníci FÚ laxní - u nás zareagovali velice rychle ... :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2011 11:49
Prosím, jak z toho ven? Už v roce 2007 jsem koupila byt do OV, ale nějak jsem nepochopila, že i za něj mám podávat přiznání... došlo mi to až teď... Jsem zapsaná v katastru jako vlastník... Je divné, že mě FÚ nevyzval, nemůže platit třeba za celý dům družsto??