Výpočet mzdy

• (neregistrovaný)

22. 1. 2011 20:53

Asi nechápu jedno potvrzení od zaměstnavatele. Jde konkrétně o přehled výdělku zaměstnance. Ať počítám jak počítám nesedí mi to...

Př.
    HM = 93.548,-
    Daň = 16.913,-
    ZP = 4.467,-
    SP = 6.452-
    Čistý příjem = 65.716,-
    Ostatní srážky = 3.849,-

Vidíte v to někdo logiku? Já se nemohu ničeho dobrat... Navíc HM celkem se liší od částky v potvrzení o zdanitelných příjmech. Dokáže mi to nějáká mzdovka vysvětlit?

Nevím co se třeba přidaňuje k HM, nebo tak něco. Dokážu spočítat pouze běžně složky mzdy (příplatek za přesčas, náhrada za dovolenou, atd...)

Jde o velkou firmu, tak nevěřím, že to všem počítají špatně....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 1. 2011 21:43

Smidice (neregistrovaný)

Re: výpočet mzdy
      Zkuste si to hodit do kalkulátoru na http://www.finance.cz/dane-a-mzda/financni-kalkulacky/mzdovy-kalkulator-2010/-je-ii to za rok 2010, ale jinak to tam umí i 2011

• 22. 1. 2011 21:57

Jiřka1 (neregistrovaný)

SP a ZP z tohoto hrubého příjmu by mělo být trochu vyšší, tak mně to přijde, jako kdyby k té hrubé mzdě bylo přidáváno něco pro zvýšení základů pro výpočet pojištění (např. služební auto v osobním užívání). Daň se nedá zkontrolovat - nevím, za kolik měsíců ten příjem je. Na potvrzení o zdanit. příjmech je vyšší hrubý příjem? Pak se to liší proto, že ta částka za služ auto (1% z pořizovací ceny auta - jestli je to teda ono) není skutečný příjem, jen fiktivní, protože slouží jen ke zvýšení základů pro výpočet pojištění a daně.A ostatní srážky by mohl být třeba soukromě projetý benzín, srážka za stravenky apod. Ale to všechno se můžu jen dohadovat.

• 23. 1. 2011 8:53

endy (neregistrovaný)

Jiřko, jste zlato, určitě to bude auto... To mě vůbec nenapadlo... Jedná se o jeden měsíc. S tím 1% nemám naprosto žádné zkušenosti. Děkuji Vám za radu a další novou vědomost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).