Re: výpočet mzdy
SP a ZP z tohoto hrubého příjmu by mělo být trochu vyšší, tak mně to přijde, jako kdyby k té hrubé mzdě bylo přidáváno něco pro zvýšení základů pro výpočet pojištění (např. služební auto v osobním užívání). Daň se nedá zkontrolovat - nevím, za kolik měsíců ten příjem je. Na potvrzení o zdanit. příjmech je vyšší hrubý příjem? Pak se to liší proto, že ta částka za služ auto (1% z pořizovací ceny auta - jestli je to teda ono) není skutečný příjem, jen fiktivní, protože slouží jen ke zvýšení základů pro výpočet pojištění a daně.A ostatní srážky by mohl být třeba soukromě projetý benzín, srážka za stravenky apod. Ale to všechno se můžu jen dohadovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 1. 2011 20:53
Asi nechápu jedno potvrzení od zaměstnavatele. Jde konkrétně o přehled výdělku zaměstnance. Ať počítám jak počítám nesedí mi to...
Př.
HM = 93.548,-
Daň = 16.913,-
ZP = 4.467,-
SP = 6.452-
Čistý příjem = 65.716,-
Ostatní srážky = 3.849,-
Vidíte v to někdo logiku? Já se nemohu ničeho dobrat... Navíc HM celkem se liší od částky v potvrzení o zdanitelných příjmech. Dokáže mi to nějáká mzdovka vysvětlit?
Nevím co se třeba přidaňuje k HM, nebo tak něco. Dokážu spočítat pouze běžně složky mzdy (příplatek za přesčas, náhrada za dovolenou, atd...)
Jde o velkou firmu, tak nevěřím, že to všem počítají špatně....