OSVČ - dlužné pojistné

• (neregistrovaný)

23. 1. 2011 9:45

Za rok 2010 dlužím na zálohách soc. pojištění asi 5000 Kč, platím minimální pojištění. Mám to doplatit teď v lednu, aby bylo penále, co nejnižší? To stejné mám i u VZP (asi 3000 Kč). Jde mi o to, aby mi zálohy počítali na rok 2010 a ne 2011. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2011 10:26

Pavel Hofner (neregistrovaný)

Re: OSVČ - dlužné pojistné
      Nejsme uplne odbornik, ale dle me je lepsi pockat az se poda priznani za rok 2010 a paks e to doplati. Pojisteni u OSVC jiz nejde do nakladu.

• 23. 1. 2011 17:12

Ivan Zerzanek (neregistrovaný)

Nevahej a rychle plat. Ja vzdycky platil o trosku vic nez bylo predepsano, takze mi pri vyuctovani vzdy vychazel preplatek. Loni uz to ale zacali delat jinak, pokud zaplatis vic, tak to berou jako uhradu dalsiho obdobi a posunou ti to do dalsiho mesice - pri vyuctovani tedy mas nulu, ale zaplaceno trochu z dalsiho mesice. Tvou platbu tedy budou brat jako uhradu za mesice kdy jsi neplatil, at to zaplatis kdy chces. A cim driv, tim lip. I kdyz tusim do 100,-Kc penale odpoustej.

• 23. 1. 2011 19:59

Maxx (neregistrovaný)

Do přehledů na ZP se berou jako zálohy na 2010 jen ty zaplacené do 8.1.2011, to už nejstihnete. Ale rychle doplatit, aby nebylo penále na zálohách. Tato platba už půjde na zálohy 2011.
      Na SP - je termín splatnosti 20.1.2011 za prosinec - tak tam už jste taky prošvihl termín, pokud to chcete na zálohy 2010.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).