Re: PN v době čerpání dovolené mezi MD a
Ono je asi logické. Tím, že se tato dovolená musí čerpat a ne proplácet, je dané, že se vlastně po MD vrací do práce a čerpá dovolenou. A protože při čerpání dovolené je v ZP stanoveno, že se při PN čerpání přerušuje, a nastupuje PN místo D, tak skutečně dostane náhradu mzdy, po té případně nemoc. dávky, po skončení PN se dočerpá dovolená a teprve potom nastupuje čerpání RD. Navíc to stěžuje ZP v ustanovení, že takovému požadavku na čerpání D po MD je zaměstnavatel povinen vyhovět.
Re: PN v době čerpání dovolené mezi MD a
jj tak přesně tak jsem si to myslela....
otázkou je jestli tato žena opravdu potřebuje PN? nebo je to jen způsob jak přijít k penězům.... taková PN může trvat X měsíců a jako vedlejší příjem k rodičáku dobrý ne????:-D)
ještě by to totiž mohla nakombinovat s OČR pro manžela :-D)
jak jsem již psala, našla jsem to na jiném serveru jako dotaz a zajímalo mě řešení.... chudák její zaměstnavatel - určitě se těší až se mu tato zaměstnankyně po RD vrátí :-D)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2011 8:32
Dobrý den,
na jiném serveru jsem narazila na dotaz a přiznám, že nevím jak bych situaci řešila, tak se jdu zeptat co vy na to???
(ještěže mám za zaměstnance jen muže :-) )
Zaměstnankyně požádá o čerpání řádné dovolené mezi MD a RD a po 1 dni přinese neschopenku..... má nárok na nemocenské dávky?
Dle mého názoru je to sice neobvyklé, ale asi to jde....
po ukončení normálně pokračuje v dočerpání dovolené a nastoupí na RD nebo do práce....
mezitím samozřejmě pobírá RP (ten s tím nijak nesouvisí)
tak co vy na to? jsem zvědavá na názory zkušenějších:-))
Hanka