Moc prosím, FAP z EU i s DPH,jsme plátci

• (neregistrovaný)

24. 1. 2011 14:15

Dobrý den, prosím moc o radu. Firma nakoupila zboží v Německu. Je plátcem DPH, ale sdělila to pozdě firmě a proto dostala fakturu vyúčtovanou s konečnou sumou i s DPH 725, 18 EUR. Základ je 604.23 Eur a DPH 120.86. Může si firma nějak zpětně do DPH nárokovat?
    Děkuji za pomoc!
    PTR

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2011 18:03

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Moc prosím, FAP z EU i s DPH,jsme pl
      zaplatíte včetně dph a dáte celé donákladů, v Německu si můžete požádat o vratku dph.
      a nebo doklad vrátit k přepracování bez daně. jinak mimo přiznání vaše k dph, poku necháte s jejich daní

• 25. 1. 2011 12:45

PTR (neregistrovaný)

Dobrý den,děkuji moc za radu. Čili teď by se to dalo celé do nákladů. A kde máme v tom Německu požádat o vrácení DPH?
      PTR

• 2. 2. 2011 22:26

cupina (neregistrovaný)

Řešila jsem teď stejný problém a protože se odpovědi různily, obrátila jsem se na finanční ředitelství o stanovisko.
      Odpověď byla, že při pořízení zboží z jiného členského státu za cenu včetně daně jsem povinna udělat samovyměření ze základu daně uvedené na faktuře a vypočítanou daň odvést a zahrnout do přiznání k DPH. Jejich DPH si nemohu dát do nákladů, jen mám samozřejmě možnost požádat o její vrácení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).