Re: Daň z nemovitosti
Děkuji Vám za odpověď. Na list vlastnictví jsem se dívala, ale tam jsem pouze vyčetla čísla parcel, kterých se spoluvlastnictví týká. Nevyčetla jsem však z něho, jak velký ten podíl je.
Nevíte jak případně kde prohlášení vlastníka získat, abych zjistila, jak je to s těmi balkóny u nás?
Re: Daň z nemovitosti
Prohlášení vlastníka bude mít váš výbor SVJ. Podíl najdete části A - vlastník, jiný oprávněný - listu vlastnictví k bytovému domu nebo v části B - nemovitosti - listu vlastnictví k bytové jednotce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2011 12:52
Dobrý den,
letos poprvé mě čeká podat daňové přiznání k dani z nemovitosti, konkrétně z panelového bytu. Mám však 2 dotazy:
1) Započítává se plocha balkonu a sklepa do podlahové plochy bytu nebo je toto považováno za příslušenství bytu a daň z nemovistostí se z těchto prostor samostatně nepřiznává, nýbrž je již zahrnuto v koeficientu 1,2, který se k bytům připočítává?
2) Jak je to se spoluvlastnickým podílem na pozemcích? Ve smlouvě o převodu bytové jednotky je uvedeno, že "s vlastnictvím předmětného bytu je spojen spoluvlastnický podíl na společných částech domu a pozemku“. Má se z tohoto také přiznávat daň z nemovitostí? Pokud ano, jak zjistím výši tohoto podílu?
Předem Vám děkuji za jakoukoli radu.