Re: příjem
V roce 2011 už musí být i ta nejjednodušší Dohoda o provedení práce písemná. Buď tedy jde o peníze mimo účetnictví (černé prachy) nebo máte dostat smlouvu. Vaše odměna pak bude podléhat dani, nebo můžete vypsat Prohlášení na daň a uplatnit daňovou slevu.
Re: příjem
V r.2010 nebyla povinnost mít dohodu písemně. Vy jste měla obdržet výplatní lístek, kde byste poznala m jak Vám byla odměna zdaněna.Vyžádejte od tohoto zaměstnavatele potvrzení o zdanit.příjmech a zálohách na daň a zjistíte to hned. Bude-li zdaněno srážkovou daní, již se do přiznání k dani neuvádí.
Vystavili Vám jen pokladní doklad a z toho nepoznáte ,jestli bylo
zdaněno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2011 21:40
Prosím, kdo poradí? Jsem studentka a pomáhala jsem v jedné firmě se vstupováním dat do počítače. Obdržela jsem za to 1500,-. Jednalo se o 1,5 dne práce. Dostala jsem jen pokladní doklad. Musí na to být smlouva nebo to stačí jen na pokladní doklad. Raději bych bez smlouvy, jde to vůbec nějak? Moc děkuji.