Re: PPM a HPP
Přeji pěkný den, mě se včera stalo totéž,
náš zam-nec by chtěl na 2 dny nastoupit na PPM za manželku. Prý mu to poraditili na sociálce skrz to že jeho manželka si nemůže vybrat délku pobírání rod.příspěvku(měla by 4roky). Tak jsem tam volala protože mi to hlava nebrala. Paní mi řekla že tatínek si může zažádat o PPM při převzetí dítěte do péče, s manželkou sepíší dohodu od kdy do kdy (SO-NE) bude o dítě pečovat a nechají to úředně ověřit, to pak i s rod.listem dítěte přinese mě a já to i s přílohou k žádosti o dávku nemocenského pojištění zašlu na OSSZ. Pak má tatínek nárok si na sociálce zvolit 3-letou rodičovskou, no a když se pak péče o dítě vrátí zpět na maminku tak jí ta 3-letá rodičovská zůstane!!!! Hold naši zákonodárci něco zase vymysleli!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2011 10:23
Dobrý den,
zaměstnanci se narodilo druhé dítě v listopadu 2010. V polovině ledna si donesl formulář Žádost o peněžitou pomoc v mateřství při převzetí dítěte do péče (dohoda). Říkal, že by to bylo na celý únor 2011 s tím, že by pouze 1.2. 2011 zůstal doma a zbytek měsíce chodil normálně do práce, že si může přiitom přivydělat.
Zdá se mi to divné, chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost. Chapu to dobře, že by ten jeden den nebo cely měsíc dostal proplaceny od OSSZ a přitom chodil do prace a mel normalni mzdu (HM cca 19.000,-)???
Zacinam se mzdama, je to pro mě nové.
Děkuji za odpověď.