Nárok na 2dny volna-hledám si novoupráci

• (neregistrovaný)

26. 1. 2011 10:59

dobrý den

prosím může mi nekdo poslat odkaz na zákon, jestli je pravda, že když jsem zaměstnavateli ohlásila že chci odejít a ješte tu budu pracovat 2 mesíce, můžu 2 dny využít na pohovory v nových zaměstnáních a mám to placené? nebo mám mylné informace

dekuji
    Alelena

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2011 11:33

Líba (neregistrovaný)

Re: nárok na 2dny volna-hledám si novoup
      Záleží na tom, kdo komu dal výpověď.

NV 590/2006 Sb.
      Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů.

• 26. 1. 2011 19:32

eo-wyn (neregistrovaný)

Re: nárok na 2dny volna-hledám si novoup
      bod 11 NV č. 590/2006 Sb.
      11. Vyhledání nového zaměstnání
      Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).