Re: Prosím srozumitelně odvod dph k prov
Zaměstnanci jeho 45% z celkové ceny oběda (hodnota oběda+provize) zaníte ještě DPH a to bude jeho celková cena, kterou zaplatí za oběd. Z těchto úhrad pak odvádíte to DPH státu, vnitřním dokladem v účetnictví. Druhá možnost je uplatňovat již na přijaté faktuře jen tu část odpočtu DPH, která odpovídá 55% a zbytek naúčtovat zaměstnancům.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2011 6:55
Dobrý den , prosím vysvětlete mi někdo srozumitelně odvod dph k provizi za stravenky zaměstnancům. Chápu- hodnota stravenek +provize bez dph je základ pro 55% nákladů zaměstnavatele, 45% zaplatí zaměstnanaci, dph uplatním z fa jako odpočet a co odvádím s jakým základem, předpokládám vnitřním dokladem. Nejsem moudrá z historie. Všem ochotným děkuji. Eva Marie