Re: Roční zúčtování při pracovním úrazu
já myslím, že vy sám budete dělet daňové přiznání. teda pokud náhrada za ušlý výdělek (mimo bolestné) nepřevýšila částku 5000,- kč, a nedanila se zálohovou daní. Jestli to byla jen malá částka, tak by vám měla mzdová úč. udělat roční zúčtování.
Re: Roční zúčtování při pracovním úrazu
Příjem odškodného od pojišťovny je považováno za souběžný příjem a jste povinen podat daňové přiznání. Potřebujete k tomu potvrzení od svého zaměstnavatele o dosaženém příjmu a sražené dani a také si musíte vyžádat od pojišťovny podobné potvrzení. Na DP pak obě potvrzení sečtete. Nabízím pomoc , pokud si nebudte vědět rady. www.vaclavahavlatova.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2011 7:40
Dobrý den, loni mi byla vyplacena ztráta na výdělku do pojišťovny, neboť jsem měl pracovní úraz.
Jak je to s ročním zúčtováním. Musím si podat sám daňové přiznání nebo můžu požádat o roční zúčtování? Je to někde přímo v zákoně?
Děkuji Milan