Re: penzijní připojištění
Ze mzdy 8000,- mu daň pokryje sleva na poplatníka. Pokud jste mu ji uplatňovala v průběhu roku, pak opravdu nebude žádný přeplatek ani nedoplatek a není třeba dělat roční zúčtování.
(Já vždycky u těch nižších mezd,když dávám podepisovat prohlášení-žádosti o RZD-kouknu do mzdového listu, zda vůbec nějakou daň zaplatili.Když ne, není proč dělat RZD)
mám tady zaměstnance,který pracoval leden-březen jinde a dal mi potvrzení o příjmech a mám tady kolonku skutečně sražená záloha na dan z příjmů částka ... a když budu dělat RZD tak to dám do kolonky úhrn sražených záloh na dan/po slevě na dani/.
ještě jednu otázečku když pracoval 1-3.2010 4-8 měsíc úřad práce a od září u nás můžu mu uplatnit slevu na poplatníka celých 24.840?
děkuji za odpovědi jste zlatá
Sleva na popl. se nikdy nekrátí, takže uplatníte celých 24840.
Nechte si v prohlášení od něj podepsat, že ve 4-8 měsíci neměl žádný příjem daněný zálohovou daní.
Ano, tu skutečně sraženou daň připočtete k té dani sražené u vás (do sloupečku úhrn sražených záloh)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2011 9:28
mám dotaz společník firmy je i jako zaměstnanec, ale už důchodce
a může si dát do ročního zúčtování záloh,že si platí penzijní připojištění-donesl mi papír -potvrzení o platbách příspěvku účastníka penz.připojištění se státním příspěvkem 18.000-pokud bude moct tak uplatní jen 12.000?