Re: inspektorát práce
jen ať to klidně napíše, zam-tel mu slíbil nějakou mzdu, že ji dělil, to zam-nec nemusí vědět proč, podle mne mu žádný postih nehrozí, měli by postihnout zam-tele, Já bych mu nejdřív napsal a vyzval k neprodlenému vyplacení dlužné částky s upozorněním, pokud tak v nějaké lhůtě(uvedené) neučiní, tak že pošle ofic. stížnost na OIP, třeba to zabere.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2011 9:54
Dobré ráno,
známý mě poprosil o radu a já si nejsem jistá tak se ptám tady. Pracoval u zaměstnavatele.který mu dával oficiálně minimální mzdu a zbytek bokem,na výplatní pásky ten doplatek psal ručně. Doplatek mu posílal,ale na účet,ne sice z firemního účtu,ale z jeho soukromého.Známý odešel a býv.zaměstnavatel mu dluží jak ofociální peníze tak ty bokem. Neví si rady co dál,chce napsat stížnost na inspektorát práce a vylíčit celou situaci,včetně uvedení jména. Řekla jsem mu ,že zákon porušili oba a že může mít problémy.A to je právě to co nevím jak to probíhá v praxi,co se může stát tomu býv.zaměstnanci a má s tím někdo z Vás zkušenost? Paragrafy jsme prošli,ale jak říkám,zajímá jej ta praxe.
Díky za odpovědi.